Trdelníky pečené na ohni


Včera jsme si fakt pochutnali. Jak řekly děti, byly to vynikající PRDELNÍKY. A ty jsme si upekli na ohni, v trochu bojových podmínkách naší prastaré chatičky.
Inspirovala nás Eva z blogu Už tam budem? Využili jsme jejího receptu, nicméně bez váhy, od oka, ale i tak se moc povedly.
Na kynuté těsto potřebujete:
500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
50 g másla
2 vajíčka
kostka droždí
lžička cukru + máslo, cukr a skořici na potření
Připravili jsme si kvásek (do teplého mléka jsme dali trochu cukru a droždí). Až kvásek vzešel, přidali jsme ho do mouky, přidali zbytek ingrediencí a vypracovali těsto, které jsme pak nechali na teple vykynout. Těsto jsme rozdělili na více dílů, vyváleli a udělali si více pruhů.
Těsto by nemělo být vysoké, jinak se to na ohni nepropeče. Silnější klacek pak omotali alobalem, potřeli rozpuštěným máslem a proužky těsta namotali na klacek. "Prdelník" potřeme máslem a obalíme v cukru se skořicí. Jestli to už je hotové, pak už tak nějak poznáte.
Tak ať vám šmakuje :-)