Trdelníky pečené na ohni

31.07.2020

Včera jsme si fakt pochutnali. Jak řekly děti, byly to vynikající PRDELNÍKY. A ty jsme si upekli na ohni, v trochu bojových podmínkách naší prastaré chatičky. 

Inspirovala nás Eva z blogu Už tam budem? Využili jsme jejího receptu, nicméně bez váhy, od oka, ale i tak se moc povedly. 

Na kynuté těsto potřebujete:

500 g polohrubé mouky

250 ml mléka

50 g másla

2 vajíčka

kostka droždí

lžička cukru + máslo, cukr a skořici na potření 

Připravili jsme si kvásek (do teplého mléka jsme dali trochu cukru a droždí). Až kvásek vzešel, přidali jsme ho do mouky, přidali zbytek ingrediencí a vypracovali těsto, které jsme pak nechali na teple vykynout. Těsto jsme rozdělili na více dílů, vyváleli a udělali si více pruhů. 

Těsto by nemělo být vysoké, jinak se to na ohni nepropeče. Silnější klacek pak omotali alobalem, potřeli rozpuštěným máslem a proužky těsta namotali na klacek. "Prdelník" potřeme máslem a obalíme v cukru se skořicí. Jestli to už je hotové, pak už tak nějak poznáte.

 Tak ať vám šmakuje  :-)